Lavendelwater (hydrolaat)

5,95

Beschrijving

Bloemenwater van lavendel bestaat uit gedestilleerd water (100%) onttrokken aan biologisch geteelde lavendel.

Door stoomdestillatie komt er etherische olie vrij uit de lavendel. De stoom, met minuscule deeltjes etherische olie en andere in water oplosbare plantendeeltjes, koelt af tot hydrolaat oftewel bloemenwater.

Eigenschappen:

Alle hydrolaten zitten boordevol voedingsstoffen en hebben allemaal een genezende, verkoelende, ontstekingsremmende en hydraterende werking. Daarnaast hebben ze elk nog hun eigen specifieke werking:

Bloemenwater met lavendel verzorgt, zuivert en reinigt de huid, werkt kalmerend en harmoniserend bij jeuk en huidirritaties en geneest wondjes. Geschikt voor alle huidtypen, maar speciaal voor de vette en onzuivere huid. Lavendel hydrolaat werkt verzachtend en verkoelend en het bevat ontstekingsremmende, antioxiderende en desinfecterende eigenschappen.

Toepassing:

Te gebruiken: ter verfrissing van de huid, haar en kleding. Als luchtverfrisser in huis of in de auto. Als verzachtend middel na bijen- wespen- en andere insectenbeten. Zeer geschikt als gezichtstonic na reiniging van het gezicht. Als deodorant. Bij huidirritatie, jeuk, snij- brand- en schaafwondjes. Bij zonnebrand, na het ontharen. Als kussen- of slaapkamerspray om beter te slapen.

Koel bewaren. De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van hydrolaat kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 100ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.