Extra virgin olijfolie

Top kwaliteit!

De inwoners van Kreta staan bekend om hun lage percentage van hart- en vaatziekten en dit komt vooral door hun olijfolie consumptie. Eliva is een klein bedrijf in de buurt van Chania (noordwest Kreta) die een lange familietraditie heeft in de productie van olijfolie. Deze uitgebreide kennis, in combinatie met liefdevolle zorg en passie hebben er voor gezorgd dat Eliva één van de beste extra virgin olijfolie van Kreta produceert. De Eliva olijfolie is afkomstig van kleine olijfboertjes die hun olijven naar de fabriek brengen. Ze houden wat voor eigen gebruik is en de rest wordt gekocht door de fabriek. Eliva zorgt er voor dat de olie aan alle kwaliteitseisen voldoet en verder verkocht wordt. Iedere druppel wordt beheerst door Eliva van de boer tot in de fles.

Van olijf tot olie

De Eliva olie is afkomstig van de Koroneiki olijf variëteit. Deze olijven worden door de boeren verzameld en naar de fabriek gebracht. Daar worden de olijven ontdaan van takjes en bladeren en gewassen met water om vuil te verwijderen. De olijven worden gemalen tot een pasta. Om kleine druppeltjes olie te laten veranderen in grote druppels wordt de pasta gemixt en verwarmd naar 26ºC. De olie kan nu worden gescheiden van de zwaardere olijfdelen, de schilletjes, pitten en het vruchtwater d.m.v. een horizontaal draaiende drum. Na dit proces worden er direct analyses gemaakt om het zuurgehalte te bepalen. Het zuurgehalte bepaald of een olie extra virgin mag heten of niet. Ook worden er nog organoleptische beoordelingen gedaan en andere chemische analyses. Om eventuele achtergebleven deeltjes te verwijderen wordt de olie gefilterd en daarna wordt ze in donkere flessen afgevuld zodat er niet teveel licht bij kan. Het hele proces wordt zo snel mogelijk uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle belangrijke vitaminen, mineralen en antioxidanten zoveel mogelijk behouden zijn. 

Eliva biologisch!

Eliva heeft ook een biologische extra virgin olijfolie. De olijventeelt, de oogst en het productieproces van deze olie gaan volgens de biologische normgeving en worden door de betreffende instantie streng gecontroleerd.  Dat alles natuurlijk op basis van Europese regelgeving. Ook deze olie is vanzelfsprekend koud geperst en heeft een mild, vol, fruitig en licht pittige smaak.

Over het algemeen kunnen we van al onze extra virgin olijfoliën het volgende zeggen: ze leveren ongelooflijk veel gezondheidsvoordelen op o.a. op gebied van hart- en vaatziekten, verouderingsprocessen en diverse andere ziekten. 

Maak kennis met onze producten