Olijfhout

handgemaakt olijfhout

Natuurproduct!

Het hout dat gebruikt wordt om deze producten te maken is afkomstig van olijfbomen die geen olijven meer produceren. Het wordt op een natuurlijke manier langzaam gedroogd, waardoor het hout niet gaat barsten. Elk product is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek.

Handgemaakt!

Eén voor één worden de voorwerpen met de hand gemaakt. Van schaaltjes en snijplanken tot spatels en olijfprikkers. Olijfhout is één van de hardste houtsoorten ter wereld en daardoor zeer geschikt als gebruiksvoorwerp in combinatie met voedsel. Dit wordt nog eens versterkt doordat olijfhout van nature oliehoudend en daardoor zeer hygiënisch is in gebruik. Etensresten zullen minder snel in het hout trekken. Bovendien is het ook nog eens een lust voor het oog!

Een lang leven!

Om uw olijfhouten producten een lang leven te geven, kunt u deze het beste schoonhouden onder de kraan met lauwwarm water. Gebruik indien nodig een beetje afwasmiddel maar zet ze absoluut niet in de vaatwasser! Ruim de producten pas op nadat ze goed droog zijn. Smeer het hout af en toe in met olijfolie, zodat het in goede staat blijft en de levensduur verlengd wordt. Door het insmeren met olijfolie worden bovendien de mooie nerven van het hout extra goed zichtbaar!

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel er zorgvuldigheid in acht is genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik is gemaakt van bronnen die wij betrouwbaar achten, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Ook garanderen we niet dat de website foutloos of ononderbroken zal functioneren of vrij zijn van virussen. Wij wijzen Iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.