Mea Natura Verzorgingsproducten

Zo natuurlijk mogelijk!

In onze zoektocht naar mooie, natuurlijke producten, die ook nog eens betaalbaar zijn, kwamen we in aanraking met het Griekse bedrijf Farcom. Zij hebben een verzorgingslijn genaamd Mea Natura (mijn eigen natuur in het Latijns). Deze lijn bestaat uit 2 groepen, nl: producten met biologische olijfolie en producten met biologische granaatappelolie. 

En hier werd het heel interessant voor ons, omdat de olijfolie die gebruikt wordt onze ‘eigen’ biologische extra virgin Eliva olijfolie uit Kreta is. Hoe ontzettend leuk is dat! Eerlijk is eerlijk, het heeft een tijd geduurd voordat we overstag zijn gegaan, omdat wij nu eenmaal alleen maar producten uit West Kreta willen verkopen. Maar de olijfolie komt daar vandaan en de producten zijn zo mooi en ook nog eens betaalbaar dat we voor deze keer onze ogen dichtknijpen!

Zowel de Mea Natura Olijf als de Mea Natura Granaat bestaan voor 88%-99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Eliva biologische extra virgin olijfolie!

Mea Natura Olijf

Olijfolie uit Kreta valt wereldwijd op vanwege de topkwaliteit van de olie. Dit komt door zowel de bodemkwaliteit als ook de klimatologische omstandigheden van het eiland. Zoals we weten staat olijfolie bekend om zijn gunstige werking die aanzienlijk bijdraagt aan de bescherming en gezondheid van haar en huid. 

Olijfolie is rijk aan vetzuren, polyfenolen, sterolen, squaleen, carotenoïden, terpenen en vitamine E. Dit geeft olijfolie krachtige antioxiderende, hydraterende en verjongende eigenschappen.                                                            

De samenstellingen van de productlijn bevatten, naast de biologische olijfolie, ook nog eens een hoog gehalte aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en extracten van mediterrane kruiden.

De producten zijn SLES-vrij en vrij van propyleenglycol, siliconen, alcohol, minerale olie, vaseline, *synthetische kleurstoffen. *behalve het haarmasker en de douchegel.

Mea Natura Granaatappel

De granaatappel staat in de Griekse Oudheid symbool voor onvergankelijkheid, geluk en overvloed.                                                                                  

Granaatappels zijn rijk aan: vitamine A, B, C en E, catechinen, anthocyanen, kalium, fosfaat, magnesium, natrium en calcium. Een breed scala dus aan polyfenolen, vitamines, antioxidanten en vetzuren.                                                                      Dit zorgt voor een veelzijdige formule met krachtige hydraterende, herstellende en verjongende eigenschappen en geeft bescherming tegen invloeden van buitenaf.  

De samenstellingen van de productlijn bevatten, naast de biologische granaatappelolie, ook nog eens een hoog gehalte aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

De producten zijn SLES-vrij en vrij van propyleenglycol, siliconen, alcohol, minerale olie, vaseline, *synthetische kleurstoffen. *behalve de gezichtsscrub.