Avocado olie

Avocado’s uit Kreta!

Sinds de jaren 60 wordt de avocado verbouwd in Griekenland en een groot deel van deze productie vindt plaats op West Kreta. Dit vanwege de gunstige ligging en klimatologische omstandigheden. Verscheidene citrus velden op Kreta hebben plaats gemaakt voor avocado velden. De citrusproductie werd steeds risicovoller omdat de prijzen van het fruit daalden en de citrusvruchten erg gevoelig zijn voor ziekten waardoor de oogst sneller mislukt. De avocado’s uit Kreta zijn, vanwege de gunstige omstandigheden vrij uniek vanwege hun uitzonderlijke smaak en rijke voedingsstoffen.

Onze avocado-olie wordt op mechanische wijze koud geperst waardoor het al zijn rijke voedingsstoffen behoudt.  De avocado’s die gebruikt worden zijn biologisch.

Avocado olie op ons bord

Wist je dat avocado’s ongeveer 20 mineralen en vitamines bevatten die belangrijk zijn voor een goede gezondheid? Net als olijfolie is de avocado rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet, het zogenaamde ‘goede’ vet, en verlaagt het het cholesterolgehalte. Daarnaast bevatten avocado’s stoffen die helpen in de strijd tegen verschillende ziekten van deze tijd.

Avocado olie bevat lecithine, vitamine A, D, B1, B2 en E, eiwitten, bètacaroteen, kalium, magnesium, ijzer, aminozuren, foliumzuur en vele andere heilzame stoffen die bijdragen aan een betere gezondheid van het hart en een lagere bloeddruk. De combinatie van vitamine C en E en omega-3-vetzuren in avocado’s heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn de belangrijkste reden waarom avocado’s zowel helpen bij het voorkomen en behandelen van artrose als reumatoïde artritis.

De olie heeft een zacht fruitige smaak met een nootachtig  randje. De olie kan rauw worden geserveerd in salades, vis, vlees en groenten maar er kan ook in gebakken worden.

Avocado-olie; ideaal voor de huid en het haar!

Avocado-olie geeft de huid elasticiteit, hydratatie, verlichting en volle voeding. Het werkt regenererend, past de pH van de huid aan en herstelt het natuurlijke niveau. Ook verhoogt het de hoeveelheid collageen.

Het stopt jeuk en vermindert irritatie en sommige vormen van (lichte) eczeem, het helpt littekens te herstellen en vermindert jeugdpuistjes. Het is een natuurlijk zonnefilter (SPF 10-15) en geneest door middel van hydratatie.

Het is uitermate geschikt voor baby’s en kinderen, als massage olie maar ook als verzachtende olie tegen luieruitslag. Tevens goed te gebruiken voor het haar, het voedt de wortels maakt breekbaar haar sterker en geeft glans aan dof en futloos haar. Het beschermt het haar ook tegen de schadelijke zonnestralen.

Maak kennis met onze producten