Delicatessen

Mediterraanse keuken!

Het Mediterraanse dieet is uiteraard een vanzelfsprekendheid voor de Kretenzers, maar wordt ook steeds populairder in Europa, omdat het zo gezond is. Het is geen ingewikkeld dieet; het beste is zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Kook of bereid het eten met pure onbewerkte voedingsmiddelen en kruiden en gebruik extra virgin olijfolie om in te bakken, braden, wokken en over de salades. Het is niet onze bedoeling om hier dit dieet te promoten, maar al onze producten helpen je wel op weg naar een gezonde levensstijl.

Honing, zout en kruidenmix

In onze Delicatessen categorie vind je de kruidenmix. Deze is door ons zelf samengesteld, gebaseerd op de geweldige biologische Eliva kruiden en het zeezout. Deze mix kan gebruikt worden op vlees, bij groentegerechten en salades. Zelfs op een tosti of gebakken ei smaakt het heerlijk!
De tijmhoning is verkregen via bijen die zich op deze hoogte in de bergen bijna alleen nog voeden d.m.v. de tijmplanten die daar groeien. Echt zuiver en vers!
Het zeezout is natuurlijk en onbewerkt, rijk aan natuurlijke mineralen en wordt beschouwd als krachtig anti-allergeen. Het heeft zijn eigen kenmerkende en unieke smaak en ruikt naar de zee en naar Kreta.

Zwarte en groene olijven

We hebben 2 soorten olijven; zwarte Kalamon en groene Koroneiki. Ze zijn op natuurlijke, handmatige wijze verzameld en gewassen. Bij beiden is de pit nog gewoon aanwezig waardoor er zo weinig mogelijk bewerkingen zijn geweest. Na het wassen zijn de olijven ingemaakt volgens een traditioneel en authentiek recept: water, zeezout, onze eigen extra virgin olijfolie en bij de één natuurlijke azijn en bij de ander citroensap. Er zijn geen conserveermiddelen of andere additieven gebruikt om de rijping te versnellen. Beide olijfsoorten hebben een heerlijke, volle en krachtige smaak. De olijven zitten boordevol mineralen en vitamines en bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten.

Handgemaakte bakkerij-producten uit Kreta

De producten van bakkerij Perrakis worden al sinds 1921 geproduceerd en staan inmiddels bekend als kwalitatief hoogwaardige producten. Om deze status te bereiken en zo te houden worden alleen de beste ingrediënten gebruikt en zijn de producten vrij van conserveermiddelen. Dit wordt gewaarborgd door de certificering van de ingrediënten. Zo kunnen ze producten garanderen die gezond, vers en handgemaakt zijn. Traditionele recepten worden gecombineerd met moderne productiemethodes; maar zonder het team van enthousiaste medewerkers was dit niet mogelijk geweest. Ze werken met toewijding, respect voor hun werk en houden het familiekarakter in stand. Een leuke bijkomstigheid is dat op de eigen landerijen rondom de bakkerij de grondstoffen als de olijfolie en het citrusfruit geteeld worden.

Maak kennis met onze producten