Wijnen

Kreta Wijneiland

Wat veel mensen niet weten is dat ongeveer 25% van de wijnproductie in Griekenland uit Kreta komt. Vanwege de ligging, de grondsoort en het klimaat is met name het noorden van het eiland zeer geschikt voor de wijnbouw.

Al is Griekenland nog vrij onbekend als wijnland; er wordt toch al eeuwen wijn gemaakt. Door de vroegere overheersingen heeft de wijnbouw lang stil gelegen maar zeker de huis-tuin-en-keuken-wijnbouw is er altijd al geweest. Tot voor kort was er geen wetgeving voor wijn, waardoor de kwaliteit nogal schommelde. Sinds deze wetgeving er wel is, is de kwaliteit aanzienlijk gestegen en zeg nou zelf: wat is een bezoek aan het mooie Kreta nu zonder wijn?

Dourakis Wijn

Een klein deel van de wijnproductie uit Kreta komt uit het noordwesten van het eiland. Hier bevinden zich onze Dourakis wijnen. Ze worden gemaakt door de gelijknamige familie die tradities hoog in het vaandel heeft staan. In 28 jaar hebben ze met hun kennis, vaardigheden en uitgebreide ervaring een vertrouwde reputatie opgebouwd bij het ontwikkelen van kwaliteitswijnen. Ze zijn trots op hun solide en sterk groeiende distributienetwerk en hebben verkooppunten op Kreta, maar ook in het buitenland.

Rizitis Wijnen

De naam "Rizites" is genoemd naar de Kretenzers die vochten in de bergen om hun mooie eiland te beschermen. Al onze Rizites wijnen zijn gedeeltelijk met biologische druiven gemaakt. De druiventelers waarmee Dourakis samenwerkt, telen op een ecologisch vriendelijke manier. Er wordt gestreefd naar een langdurige samenwerking en Dourakis zorgt ervoor dat de boeren een goede en eerlijke prijs ontvangen voor de druiven. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten, want zo is Dourakis verzekerd van een constante en stabiele aanvoer van een goede grondstof voor het maken van de wijn. Als liefhebbers van het prachtige eiland zijn we erg blij dat we deze mooie wijnen aan mogen bieden. Het zijn heerlijke gangbare wijnen die zeer goed bij het eiland Kreta, maar ook bij ons mooie land passen!

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel er zorgvuldigheid in acht is genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik is gemaakt van bronnen die wij betrouwbaar achten, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Ook garanderen we niet dat de website foutloos of ononderbroken zal functioneren of vrij zijn van virussen. Wij wijzen Iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.