Geranium etherische olie

63,50

Beschrijving

Geranium etherische olie: door water onttrokken aan biologisch geteelde geranium.

De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Zo is er pure etherische olie ontstaan.

Eigenschappen:

Geranium heeft helende, ontstekingsremmende, antioxiderende en ontgiftende eigenschappen. Het harmoniseert de talgproductie waardoor het zeer geschikt is voor zowel de droge als de vette huid en vanwege de regenererende eigenschappen ook nog eens voor de oudere huid. Geranium bevordert de vochtafscheiding, heelt (brand)wonden, zweren en andere huidproblemen. Het wordt veel gebruikt in crèmes tegen acne, cellulitis, eczeem, droge huid, brandwonden, aambeien, spataderen en in deodorants. Geranium is effectief tegen misselijkheid en werkt als pijnstiller, anti-artritis, verlicht migraine en verlaagt het cholesterol. Ook is het een goede muggenverdrijver en kan het gebruikt worden bij de bestrijding van luizen. Geranium kalmeert de zenuwen en vermindert angst- en depressieve gevoelens, reguleert hormonen en helpt bij menstruatie- en overgangsklachten.

Toepassing:

Geranium werkt als een natuurlijk conserveermiddel in jam snoep ijs en drankjes. Werkt kalmerend in een warm bad (meng een paar druppels met een beetje zeezout of melk en voeg dit gelijk in het begin toe om zo de olie met het water te mengen). Doe een paar druppels (3-5) in een beetje (avocado- of olijf)olie om zo acne littekens, cellulites, striae en kneuzingen te verzachten en verminderen. Ook kun je 1 of 2 druppels op een vochtig watje doen en dit op een wondje, gordelroos, puistje of litteken deppen. Het kan worden verdund in shampoo om te helpen bij het verwijderen van luizen. Een paar druppels in een verstuiver, geurbrander of aroma diffuser werkt goed tegen stress en spanning.

Geranium kan bij gevoelige mensen huidirritaties veroorzaken. Vermijden tijdens zwangerschap.

Koel en donker bewaren. Gebruik nooit grote hoeveelheden (druppelsgewijs). Niet onverdund op de huid gebruiken. Niet puur innemen.

De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van etherische olie kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 10ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.