Biologische extra virgin olijfolie

100% Biologisch en milieu bewust!

Biolea is een familiebedrijf in het noordwesten van Kreta en is gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van biologische olijfolie. Het bedrijf is gebaseerd op principes van zelfredzaamheid, innovatie en milieubewustzijn. Ze richten zich op klanten die speciaal voedsel waarderen en begrijpen, die milieubewust zijn en waardering hebben voor de ecologische verantwoordelijkheid van bedrijven. Biolea is het enige olijfolie producerende bedrijf in Griekenland dat gecertificeerd is voor het internationale milieu management systeem ISO 14001. Bekijk hier het Biolea productieproces.

Goede kwaliteit door meerdere factoren

De olijfolie van Biolea is een ‘landgoedolie’; dit wil zeggen, dat het een vertegenwoordiger is van het gebied waarin de olijven groeien. Het weerspiegelt het unieke karakter van de specifieke regio waar ze verbouwd worden. Denk hierbij aan factoren als klimaat, hoogte, bodem, irrigatie, olijfvariëteit.

Bij Biolea wordt niet geïrrigeerd, zoals het in de oude tijden ook niet gedaan werd. Deze dorre teelt zoals dat heet, past precies bij de Koroneiki olijf die hier verbouwd wordt en ook bij het klimaat wat hier heerst. Deze manier van telen komt de kwaliteit van de olijf ten goede, alhoewel dit vaak een lagere output van productie betekent. Daarnaast heeft het positieve milieuaspecten, omdat het kostbaar water en duizenden meters pvc irrigatiebuizen bespaart. 

Boordevol goede stoffen!

De olijfolie van Biolea wordt op een langzame manier met een granieten steen gemalen en daarna hydraulisch geperst. Door deze werkwijze krijg je een olijfolie van zeer hoge kwaliteit omdat de olijvenpasta en de olie op kamertemperatuur blijven en er op deze manier geen water nodig is (in tegenstelling tot centrifugeren). Hierdoor kan men er zeker van zijn dat alle voedingsstoffen, antioxidanten en aromatische eigenschappen niet worden weggespoeld en deze olie dus echt boordevol goede stoffen zit. Daarbij komt nog eens dat de olie ongefilterd is, bezinking vindt namelijk plaats op een natuurlijke manier. Hierdoor kan de olie wat troebel zijn, omdat er kleine fruitdeeltjes achter blijven, maar dit komt zeer ten goede aan de kwaliteit van de olie.

Gezondheidsclaim!

Deze prachtige ongefilterde olijfolie is uitgebreid getest en heeft een onderbouwde gezondheidsclaim: De olie heeft een extra hoog niveau van oleocanthal (stofje dat kankercellen doodt) en oleacein. Daarnaast zitten er nog veel meer goede stoffen in. Wanneer je van deze olie 20g per dag zou innemen, beschermt het de bloedlipiden tegen oxidatieve stress (oxidatieve stress is een teveel aan vrije radicalen of een tekort aan antioxidanten; het beschadigt de gezonde weefsels en cellen in ons lichaam.) De hoge concentratie van oleocanthal en oleacein wordt gerelateerd aan anti-ontstekende werking, antioxidanten en zijn een bescherming voor hart en hersenen.

Maak kennis met onze producten