Eucalyptus etherische olie

16,50

Beschrijving

Eucalyptus etherische olie: door water onttrokken aan biologisch geteelde eucalyptus.

De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Zo is er pure etherische olie ontstaan.

Eigenschappen:

Eucalyptus heeft slijmoplossende, antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende en verfrissende eigenschappen. Te gebruiken bij astma, hoest, verkoudheid, bijholte- en keelontsteking, bronchitis, huidinfecties en reuma. Het is de meest gebruikte etherische olie bij griep en verkoudheden. Het  vermindert opgezwollen slijmvliezen en zorgt dat hoesten minder wordt. Ook is eucalyptus insectenwerend en te gebruiken na insectensteken.

Toepassing:

Bij griep en verkoudheid is het goed om te stomen met deze olie. Doe ongeveer 6 druppels in een kom met kokend water, bedek het hoofd en adem de stoom in door zo dicht mogelijk boven de kom te blijven. Om insecten te weren, maar ook als luchtverfrisser kun je een paar druppels olie in een geurbrander of aroma diffuser doen. De olie is ook te gebruiken in een voetenbadje. Gemengd met een plantaardige olie is eucalyptus o.a. te gebruiken als: parfum, deodorant en als massage olie bij reumatische pijnen.

Koel en donker bewaren. Gebruik nooit grote hoeveelheden (druppelsgewijs). Niet onverdund op de huid gebruiken. Niet innemen.

De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van etherische olie kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 10ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.