Munt etherische olie

24,75

Beschrijving

Munt etherische olie: door water onttrokken aan biologisch geteelde munt.

De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Zo is er pure etherische olie ontstaan.

Eigenschappen:

Muntblaadjes bevatten vitamine A, C, B3, magnesium en ijzer. De essentiële olie van munt is geurig en verfrissend en gaat stress, spanning en negatieve gedachten tegen en verbetert de concentratie. Munt bevat ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen en werkt pijn- en jeukstillend, verkoelend, verfrissend en verzachtend. Munt helpt bij spijsverteringsklachten, maag en darmklachten, spierpijn, misselijkheid, hoofdpijn, reisziekte en een goede en frisse mondhygiëne. Essentiële olie van munt is een veelgebruikt ingrediënt in druppels voor hoest, neussprays en borstzalf. Munt werkt ook tegen de onzuivere huid en is insecten- en ongedierte werend.

Toepassing:

Muntolie is te gebruiken als massageolie tegen spierpijn na het sporten. Maak een voetenbadje met een paar druppels olie om zo pijnlijke voeten en benen te verminderen. Masseer een druppel op het voorhoofd, slapen en nek om hoofdpijn te verminderen (let op dat de olie niet in de ogen komt). Doe een paar druppels op een tissue en snuif de geur op om zo reisziekte en misselijkheid tegen te gaan. Inhaleer of vernevel de olie (of doe 1 druppel onder de neus) om de concentratie te verbeteren. Poets je tanden met een druppel olie tegen een slechte adem of doe een druppel in een glas water, roer dit goed door en gebruik het als mondwater. Hiermee bescherm je tegelijkertijd je tanden. Bij tand- of kiespijn kun je een druppel olie op de pijnlijke tand of kies smeren. Masseer 2 tot 3 druppels olie op de borst om tijdens een verkoudheid wat makkelijker te kunnen ademen. De muntolie kun je ook gebruiken tegen muggen door een paar druppels op je kussen te doen of in de slaapkamer te vernevelen. Ook spinnen hebben een hekel aan munt en je kunt zelfs wat druppels (8-10) in een plantenspray doen om zo een plantvriendelijke spray tegen ongedierte te hebben.

Koel en donker bewaren. Gebruik nooit grote hoeveelheden (druppelsgewijs). Niet puur innemen.

De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van etherische olie kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 10ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.