Lavendel etherische olie

31,75

Beschrijving

Lavendel etherische olie: door water onttrokken aan biologisch geteelde lavendel.

De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Zo is er pure etherische olie ontstaan.

Eigenschappen:

Lavendel werkt verzachtend en verkoelend en het bevat ontstekingsremmende, antioxiderende, desinfecterende en pijnstillende eigenschappen. Lavendel staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke geur maar heeft nog zoveel meer geweldige eigenschappen. Het is rustgevend; spanning, depressie, slapeloosheid en stress kunnen uitstekend behandeld worden met lavendelolie. Lavendel verbetert de darmfunctie, werkt tegen haaruitval en roos. Het bestrijdt huisstofmijt en werkt tegen de pijnlijke bijen- wespen en muggensteken en is insectenwerend. Het is een van de weinige etherische oliën die onverdund aangebracht kan worden. Je kunt het direct op de huid aanbrengen bij o.a. (snij)wonden, insectenbeten en huidontstekingen maar ook bij hoofdpijn en migraine. Tot slot geeft lavendel ook verbluffende resultaten als het gaat om acne.

Toepassing:

Lavendel kan onverdund gebruikt worden en helpt bij het verlichten van migraine, overmatige inspanning en vermoeidheid. Doe een paar druppels op voorhoofd, slapen en nek en masseer dit licht in. Direct op de huid te te gebruiken bij o.a. (snij)wonden, insectenbeten, allergische huiduitslag en huidontstekingen. Voeg een paar druppels aan een neutrale shampoo toe; dit helpt roos voorkomen. Een paar druppels op je kussen zorgt voor een betere nachtrust en houdt insecten weg. Doe een paar druppels in een geurbrander of aroma diffuser om zo een heerlijke geur te verspreiden die ook nog eens ontspannend en rustgevend werkt.

Gebruik nooit grote hoeveelheden (druppelsgewijs). Niet innemen.

Koel en donker bewaren. De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van etherische olie kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 10ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.