Tijm

4,00

Verpakking: PE zakje met karton

We hopen deze zo spoedig mogelijk weer voorradig te hebben.

Uitverkocht

Beschrijving

Handgeplukte tijm van Eliva

Het kruid tijm werd door de Oude Grieken al gebruikt als geneeskruid. De Romeinen voegden tijm toe aan hun badwater om er krachtiger van te worden. Tijm bevat onder andere een hoog gehalte aan Vitamine K en ijzer en heeft meerdere geneeskrachtige eigenschappen. Tijm heeft een zoetig, sterk aroma.

Heilzame werking:

Tijm heeft antibacteriële, schimmelwerende en ontsmettende eigenschappen. Het kan gebruikt worden tegen katers en is ook ter bevordering van de spijsvertering. Het is waarschijnlijk het beste antiseptische kruid bij keelpijn, ontstoken tandvlees en het helpt tegen hoestbuien. Tijm lost het slijm op in de luchtwegen en is goed bij verkoudheden (inhaleren tijdens tijm-stoombaden).

Let wel: de heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Deze kruiden kunnen niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. In geval van ziekte raadpleeg altijd een arts. Gebruik met mate.

Inhoud: 30g

Ingrediënten

Tijm

Allergenen: geen

Bereidingswijze

Tijm is goed te gebruiken bij lamsvlees, pasta’s, tomatensauzen, soepen, aromatische groenten of aardappels.

Als thee: Voeg 1 theelepel tijm toe aan 150 à 200ml kokend water en laat 7 à 8 minuten staan, zeef, voeg indien gewenst wat honing toe en geniet!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.