2 Gouden wijn winnaars in Frankfurt 2020! De Lihnos Vidiano en de Kudos Aromatica

De Lihnos Vidiano en de Kudos Aromatica van Dourakis Winery hebben beiden een gouden medaille gewonnen op de Frankfurt International Trophy 2020

Lihnos is de naam van de olielamp die grootvader Andreas Dourakis gebruikte om de vaten van zijn rijpende wijn in de donkere kelders één voor één te inspecteren.

Lihnos wit Vidiano is een droge witte wijn gemaakt van de vidiano druiven die geteeld worden rondom het wijnhuis Dourakis. Het heeft een gouden kleur met groenachtige highlights en een dominant betoverend aroma van lentebloemen. Deze witte wijn is aangenaam en fruitig en onderscheidt zich door zijn volle body en goed uitgebalanceerde lange afdronk.

Kudos is de naam voor magische glorie. Volgens Aristophanes, een Griekse dichter en toneelschrijver, staat dit woord voor hoge waardering of lof voor uitzonderlijke prestaties.

De Kudos Aromatica is een prachtige wijn van Malvazia druiven! Malvazia druiven komen oorspronkelijk uit Griekenland en zijn zeer aromatisch. Ze verspreidden zich acht eeuwen geleden over de mediterrane wijngaarden en verbeterden zich sindsdien onder de ideale klimatologische omstandigheden. Kudos Aromatica is een goudgele wijn met rijke aroma’s van citrusvruchten en gedroogde noten. In de mond is de hoge zuurgraad perfect in balans met de body van de wijn. De aromatische complexiteit gaat door met een lange afdronk.