Oregano etherische olie

24,75

Beschrijving

Oregano etherische olie: door water onttrokken aan biologisch geteelde oregano.

De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Zo is er pure etherische olie ontstaan.

Eigenschappen:

Oregano etherische olie heeft een heel hoog gehalte aan vitamine C en bevat veel carvacol en thymol die beiden in de fenolengroep thuis horen en zuiverende- en antioxidant eigenschappen bevatten. Het is hiermee een uitstekende olie die in staat is om de strijd aan te gaan met een breed scala aan bacteriën, microben, schimmels en virussen. Deze olie is geschikt voor gezondheidsproblemen die ontstaan ​​door micro-organismen zoals acne, artritis, astma, slechte adem, zweren, blauwe plekken, herpes simplex (koortslip), verkoudheid, hoest, roos, uitslag, diarree, oorinfecties, eczeem, tandvleesaandoeningen, kiespijn, voedselvergiftiging, luizen, hoofdpijn, hepatitis, spierpijn, sportblessures, spataderen en zweren.

Toepassing:

Bij verkoudheid: maak een stoombadje van gekookt water met 2 druppels oregano olie (en evt. 2 druppels eucalyptus olie). Oregano werkt kalmerend en harmoniserend en bevordert herstel bij geestelijke uitputting. Voeg eens een paar druppels oregano olie toe aan je diffuser of vernevelaar of gebruik een paar druppels in je badwater. Om de olie te laten mengen met het badwater adviseren we de druppels aan het badwater toe te voegen in een lepel met melk, room, honing of zeezout. Zo’n bad kan ook verlichtend werken bij spierreuma en artritis.

Bij pijn als o.a. spierpijn, blauwe plekken, sportblessures maar ook bij zenuwpijn, reuma, artritis, psoriasis, gordelroos, schimmelinfecties en lichte brandwonden: maak een massage olie van oregano olie en olijfolie. Houd hierbij rekening met 1 à 2 druppels oregano olie op 1 eetlepel olijfolie (of andere draagolie). Masseer hiermee de betreffende plek in.

Het wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en voor mensen met ijzertekort.

Het gebruik van essentiële oregano olie moet voorzichtig gebeuren en pas nadat het is verdund, anders kan het de huid en slijmvliezen irriteren.

Koel en donker bewaren. Gebruik nooit grote hoeveelheden (druppelsgewijs). Niet puur innemen.

De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van etherische olie kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 10ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.