Citroengras etherische olie

31,75

Beschrijving

Citroengras etherische olie door water onttrokken aan biologisch geteelde citroengras.

De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Zo is er pure etherische olie ontstaan.

Eigenschappen:

Citroengras heeft veel geneeskrachtige eigenschappen. Het is pijnstillend, koortswerend, verzachtend, ontsmettend, vocht afdrijvend en activeert en stimuleert het immuunsysteem. Het verlicht hoofd-, spier- en gewrichtspijn en is goed tegen de vette (acne)huid en cellulitis. Het houdt huisdieren vrij van vlooien en teken. Het is een uitstekende basis voor veel huidverzorgingsproducten. De ontstekingsremmende werking kalmeert de jeukende en geïrriteerde huid en huiduitslag. De verfrissende geur van citroengras zorgt voor positieve gevoelens. Ook houdt citroengras insecten op een afstand.

Toepassing:

Doe een paar druppels olie in een verstuiver voor een kalmerend effect. Citroengras versterkt het bewustzijn. Om insecten te weren, maar ook om de lucht te zuiveren kun je een paar druppels olie in een geurbrander of aroma diffuser doen. Je kunt een paar druppels in een voetenbadje doen (ontsmettend bij voetschimmel). Vermengd met een plantaardige olie is citroengrasolie te gebruiken als: parfum, deodorant en massage olie. Je kunt het gebruiken bij spierpijn en het vermindert blauwe plekken. Gemengd met bijenwas is de citroengrasolie ook goed te gebruiken tegen acne en cellulitis; citroengras ontgift de huid en verwijderd vettigheid.

Koel en donker bewaren. Gebruik nooit grote hoeveelheden (druppelsgewijs). Niet onverdund op de huid gebruiken. Niet innemen.

De heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Het gebruik van etherische olie kan niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Inhoud: 10ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.