Salie

3,75

Verpakking: PE zakje met karton

Beschrijving

Biologische handgeplukte salie van Eliva

Salie, wat heilzaam kruid betekent, werd in de oudheid een wonderplant genoemd, vanwege zijn vele geneeskrachtige eigenschappen. De smaak is warm aromatisch, kruidig, prikkelend en licht bitter. In gerechten komt salie het best tot zijn recht als het niet in combinatie met milde kruiden gebruikt wordt vanwege de dominerende ‘eigen’ smaak.

Heilzame werking:

Salie bevat sterk helende eigenschappen, bevordert de spijsvertering, kalmeert de zenuwen en is goed bij een lage bloeddruk en bij hoest en verkoudheid. De thee is te gebruiken als spoeling en gorgelmiddel bij mond-, tandvlees-, kaak- en amandelontstekingen. Salie kan ook helpen bij overgangsklachten zoals overmatig zweten en opvliegers. Weinig gebruiken tijdens zwangerschap, bij borstvoeding en niet bij epilepsie.

Let wel: de heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Deze kruiden kunnen niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. In geval van ziekte raadpleeg altijd een arts. Gebruik met mate.

Inhoud: 25g

Ingrediënten

Salie

Allergenen: geen

Bereidingswijze

Salie is zeer geschikt in vettige vlees- en visgerechten; het maakt deze gerechten beter verteerbaar. Maar ook in sauzen en fijngeknipt in salades is het goed te gebruiken.

Als thee: Voeg 1 eetlepel Salie toe aan 150 à 200ml kokend water en laat 7 à 8 minuten staan, zeef, voeg indien gewenst wat honing toe en geniet! Ook goed te combineren met onze andere kruiden zoals bijvoorbeeld dictamus, tijm, malotira.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.