Kamille

4,00

Verpakking : PE zakje met karton

 

Beschrijving

Biologische handgeplukte kamille van Eliva

Kamille is één van de meest populaire kruiden in Griekenland en werd al genoemd in het Oude Griekenland door Hippocrates vanwege de gunstige medicinale eigenschappen. De Griekse naam voor kamille betekent grondappel (chamomila). Deze naam heeft de kamille te danken aan het feit dat hij laag bij de grond groeit en ietwat naar appel ruikt.

Het extract wordt gemaakt van kamillebloemen en wordt gekenmerkt door zijn ietwat bittere, fruitige smaak.

Heilzame werking:

Kamille is een verzachtend, kalmerend kruid en goed voor de spijsvertering. Kamille is ontstekingswerend, ontsmettend en jeukstillend; kortom multi inzetbaar en voor veel indicaties te gebruiken.

Let wel: de heilzame werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek. Deze kruiden kunnen niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. In geval van ziekte raadpleeg altijd een arts. Gebruik met mate.

Inhoud: 20g

Ingrediënten

Kamille

Allergenen: geen

Bereidingswijze

Voeg 1 eetlepel kamille toe aan 150 à 200 ml kokend water en laat 7 à 8 minuten staan, zeef, voeg indien gewenst wat honing toe en geniet!

Kamille(thee) is ook goed te gebruiken als stoombad bij een verkoudheid en als kompres bij bijvoorbeeld wondjes, een geïrriteerde huid, eczeem etc.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.