Biologisch en zuiver!

In het gebied Apokoronas, in het noordwesten van Kreta, bevindt zich het familiebedrijf van Kostas Kokolakis (Cretian Feast). De familie is ons niet onbekend aangezien ze ook de Kruiden en theesoorten van Eliva produceren. Zelf maken en verkopen ze ook etherische olie, bloemenwater (hydrolaat), en bijenwas crème. De kruiden die hiervoor gebruikt worden zijn biologisch, puur natuur en groeien aan de voet van de Witte Bergen op een hoogte van 400 meter. Ook de olijfolie, honing en bijenwas wordt door de familie zelf gemaakt.

Hoe ontstaat etherische olie en wat is hydrolaat?

Etherische olie is een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend. De etherische olie wordt met stoom aan de plant onttrokken. Door verhitting van water ontstaat opstijgende waterdamp die de essentiële olie en andere stoffen uit de planten losmaakt en met de stoom meevoert. Zodra de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden. Omdat de olie lichter is dan water en niet in water oplosbaar, blijft het op het water drijven en kan daar worden afgegoten. Zo zijn er twee producten ontstaan: de vetoplosbare delen die we etherische olie noemen en het destillatiewater met de wateroplosbare delen die we hydrolaat of ook wel bloemenwater noemen.

Medicinaal en therapeutisch

Etherische oliën hebben een geneeskrachtige werking en kunnen verschillende ongemakken en aandoeningen ondersteunen. De verschillende geuren hebben allemaal hun eigen werking en gebruiksaanwijzingen. Ga voorzichtig om met etherische oliën: weet waarvoor en hoe je het gebruikt.

Zoals we al omschreven bestaat hydrolaat uit het destillatiewater met daarin hele klein moleculen van de essentiële olie en de wateroplosbare deeltjes van de plant. Ze zijn minder sterk en geconcentreerd dan etherische oliën en daardoor zeer goed te verdragen op de (probleem)huid, voor jong en oud. Alle hydrolaten zijn geneeskrachtig, verkoelend, ontstekingsremmend en hydraterend; er zijn vele toepassingsmogelijkheden. Elk hydrolaat heeft zijn eigen specifieke werking.

De bijenwas crème bestaat uit bijenwas, olijfolie en etherische oliën. De combinatie van deze drie pure ingrediënten zorgt ervoor dat er een crème ontstaat die zeer verzorgend, voedend, antibacterieel en naar gelang de soort etherische olie, geneeskrachtig is.

In onze webshop zullen we de verschillende toepassingsmogelijkheden per product omschrijven.

Let wel: de geneeskrachtige werking is ontleend aan volksgewoontes en tradities van generatie op generatie en niet aan wetenschappelijk bewezen onderzoek.

Deze producten kunnen niet ter vervanging dienen van een medische behandeling. In geval van ziekte raadpleeg altijd een arts.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel er zorgvuldigheid in acht is genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik is gemaakt van bronnen die wij betrouwbaar achten, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Ook garanderen we niet dat de website foutloos of ononderbroken zal functioneren of vrij zijn van virussen. Wij wijzen Iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.