Delicatessen

Mediterraanse keuken!

Het Mediterraanse dieet is uiteraard een vanzelfsprekendheid voor de Kretenzers, maar wordt ook steeds populairder in Europa, omdat het zo gezond is. Het is geen ingewikkeld dieet; het beste is zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Kook of bereid het eten met pure onbewerkte voedingsmiddelen en kruiden en gebruik extra virgin olijfolie om in te bakken, braden, wokken en over de salades. Het is niet onze bedoeling om hier dit dieet te promoten, maar al onze producten helpen je wel op weg naar een gezonde levensstijl. 

 

 

Honing, zout en kruidenmix

In onze Delicatessen categorie vind je de kruidenmix. Deze is door ons zelf samengesteld, gebaseerd op de geweldige biologische Eliva kruiden en het zeezout. Deze mix kan gebruikt worden op vlees, bij groentegerechten en salades. Zelfs op een tosti of gebakken ei smaakt het heerlijk!
De tijmhoning is verkregen via bijen die zich op deze hoogte in de bergen bijna alleen nog voeden d.m.v. de tijmplanten die daar groeien. Echt zuiver en vers!
Het zeezout is natuurlijk en onbewerkt, rijk aan natuurlijke mineralen en wordt beschouwd als krachtig anti-allergeen. Het heeft zijn eigen kenmerkende en unieke smaak en ruikt naar de zee en naar Kreta.

Zwarte en groene olijven

We hebben 2 soorten olijven; zwarte Kalamon en groene Koroneiki. Ze zijn op natuurlijke, handmatige wijze verzameld en gewassen. Bij beiden is de pit nog gewoon aanwezig waardoor er zo weinig mogelijk bewerkingen zijn geweest. Na het wassen zijn de olijven ingemaakt volgens een traditioneel en authentiek recept: water, zeezout, onze eigen extra virgin olijfolie en bij de één natuurlijke azijn en bij de ander citroensap. Er zijn geen conserveermiddelen of andere additieven gebruikt om de rijping te versnellen. Beide olijfsoorten hebben een heerlijke, volle en krachtige smaak. De olijven zitten boordevol mineralen en vitamines en bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel er zorgvuldigheid in acht is genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik is gemaakt van bronnen die wij betrouwbaar achten, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Ook garanderen we niet dat de website foutloos of ononderbroken zal functioneren of vrij zijn van virussen. Wij wijzen Iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.